Інформація
ua
|
Автотовари і не тільки
+38 (098) 820 0777
+38 (093) 170 0389
+38 (050) 303 0878

Як вибрати автомагнітолу?

Автомагнитола
Дуже важко в наш час уявити собі машину без наявності в ній акустичної системи. Тому автомобілі прямо на заводі комплектуються штатною автомагнітолою та колонками. Правда, які вони, як відтворюють музику, вже інше питання, і залишається він на совісті виробника. Багатьох не влаштовують штатні пристрої, і тому автовласники прагнуть встановити кращу апаратуру, якіснішу. На ринку зараз дуже великий асортимент, тому можна підібрати будь-яку модель за вартістю та на свій смак. Акустичну систему можна підібрати і за невисокою вартістю, однак у ній буде мінімальна кількість функцій. А ось моделі дорожче покажуть себе лише з найкращого боку. Яку автомагнітолу вибрати і що варто знати при покупці пристрою? Давайте розберемося.

Які формати відтворення?

Автомагнітоли поділяються на такі формати відтворення:
  • CD-автомагнітоли. Були вони популярні раніше. Це більш прості, надійні та невисока вартість пристрою. Деякі магнітоли оснащені МР-3 декодером.
  • DVD-автомагнітоли. Ці пристрої більш універсальні, а все тому що вони можуть програвати не тільки формати МР-3, а ще й відео.

Крім цього, незалежно від типу автомагнітоли оснащені USB роз'ємом. А через нього можна підключати флешку, мобільний пристрій та ін.

Потужність апаратури

Крім формату відтворення автомагнітоли необхідно вивчити потужність звучання апаратури. Потужність буває номінальною та максимальною. Музику в машині найчастіше прослуховують за номінальної потужності, тому звертайте увагу на цей показник. Усі значення ви можете прочитати у технічних характеристиках.

Підключення та роз'єми автомагнітоли

Вибираючи магнітолу в свій автомобіль, потрібно знати роз'єми підключення цієї системи. Сьогодні у багатьох нових моделях автомагнітол використовують ISO-конектор. Підключається він і до магнітоли, і джерела живлення. Виглядають вони у вигляді пучка проводів із перехідниками. Конектор можна придбати окремо. Якщо ви збираєтеся встановити ще й CD-чейнджер, варто дізнатися чи є у вашій магнітолі на задній панелі роз'єм для його підключення. Якщо ні, то вибирайте іншу магнітолу, або не користуйтеся CD-чейнджером.

Автомобільні магнітоли з FM-приймачем

Ви хочете не просто слухати свої улюблені треки, а ще й бавити час під прослуховуванням улюблених радіостанцій? То в цьому випадку зверніть увагу, чи є в обраній вами моделі така функція. Хоча на сьогоднішній день практично кожна апаратура оснащена FM-тюнером. Відрізняються вони лише у діапазонах доступних частот. У середньому це значення має бути від 80 до 120 МГц.
Отже, головні моменти, на які варто звернути увагу, купуючи автомагнітолу, ми вам розповіли. Потрібно пам'ятати і про те, що якісний пристрій з великою кількістю функцій коштує грошей. Тому якщо хочете отримувати задоволення від якості музики, що програється, економити на цій апаратурі не варто.






На верх