Інформація
ua
|
Автотовари і не тільки
+38 (098) 820 0777
+38 (093) 170 0389
+38 (050) 303 0878

Як вибрати відеореєстратор?

Відеореєстратор
Автомобільний відеореєстратор не є іграшкою, а дуже важливим елементом у сучасному авто. Він вважається незалежним свідком ситуацій, що виникли на дорозі. Все, що виникло, він фіксує на карту пам'яті. Головне вибрати правильну модель, яка ніколи не підведе. А як це зробити, ми розповімо нижче.

Для чого потрібний цей пристрій?

Спочатку варто відзначити позитивні сторони цього приладу. На дорогах іноді трапляються аварійні ситуації. Тому дуже важливо мати зафіксоване відео. Саме це відео допоможе у всьому розібратися, знайти хтось правий, а хто винен. Саме запис відеореєстратора допоможе з'ясувати всю правду. Тому ці пристрої дуже важливі. Однак їх велика різноманітність на ринку недосвідченого покупця може ввести в оману.
Спочатку варто обговорити бюджет, який ви готові витратити на цей пристрій. Дешеві відеореєстратори не можуть допомогти у більшості випадків. Так само, як і неправильно підібрані прилади не дадуть жодного результату. Тому давайте розберемося, на що в першу чергу варто звернути увагу.

Розглядаємо способи кріплення відеореєстраторів

Саме спосіб кріплення приладу є основною складовою якісного відеореєстратора. Існує два способи кріплення:
  • На стрічці, що клеїть. Пристрій із таким способом кріплення не підійде тим, хто часто знімає відеореєстратор. А все тому, що стрічка, що клеїть, не витримає частих змін і не триматиме.
  • За допомогою присоски. Однак присоска не тримає так міцно як стрічка, що клеїть, але зате можна часто знімати пристрій. Як видно і в того, і в іншого типу є свої плюси та мінуси, а який вибирати вирішувати вам.

Також варто придивитися і до якості основи, що клеїть, і присоски. Не повинно виникати жодних люфтів та амортизаційних систем. Важливо, щоб довжина з'єднання була найменшою. А місце з'єднання з корпусом має сходитися із центром ваги.

Основні характеристики відеореєстраторів

Першою характеристикою є кут огляду камери. Вона буває від 110 до 140 градусів. Якщо більше, то якість відео знижується, а менше не охоплює зустрічну смугу. Ідеальним кутом огляду є 120-130 градусів.
Далі йде роздільна здатність відео. У різних камер вона різна. Найбільш популярними серед авто камер вважаються три типи: SD – роздільна здатність 640х480 пікселів; HD – роздільна здатність 1280х720 пікселів; Full HD – роздільна здатність 1920х1080 пікселів. Найбільша роздільна здатність є найкращим, а також запис якісніший.
Швидкість відео теж є важливим критерієм. Чим більше кадрів за секунду, тим краще. Деякі відеореєстратори можуть встановити частоту кадрів. Це дуже корисно під час паркування.
Відеореєстратор може складатися з кількох камер. Але тут дуже важливо не переборщити, оскільки додаткові камери знижують якість відео. Наявність декількох камер допомагає контролювати чотири сторони машини та салон.
Наступною позицією є циклічність. Записати весь день поїздки дуже важко, тому що потрібно багато пам'яті. Тому можна задати тимчасовий цикл за певним розміром відео. І потім, коли пам'ять закінчується, старі відеозаписи видаляються.
Відеокодеки сучасних реєстраторів Їх є кілька типів, але найкращим є Н.264. Цей тип інтенсивніше стискає відео. У недорогих пристроїв формат кодека може бути MPEG, MPEG-1-4, DivX.
Важливим моментом є звуковий супровід. Оскільки іноді за звуком можна визначити, чи було гальмування, момент удару та ін. Також можна записати розмову зі співробітником ДАІ. Тут дуже важливо, щоб чутливість пристрою була високою.
І останнє не варто забувати про карту пам'яті. Найбільш поширеними є до 32 Гб, але іноді можна зустріти відеореєстратори з карткою 64 Гб. Тут головне, щоб якість відео була гарною.





На верх